Home / Zdravlje / 6 Razloga zašto treba da spavate goli
screenshot_16

6 Razloga zašto treba da spavate goli

Hajde LJUDI! Izlazite iz vaših pidžama!

Možda leti i kada je toplije vreme spavamo i sa manje garderobe na sebi, ali kada stigne jesen i temperatura se spusti, posebno u večernjim časovima – odmah odlazimo do ormana i izvlačimo spavaćice i pidžame. Sada smo spremni za hladne noći koje nam predstoje – NETAČNO!

Ovo je 6 zašto treba da spavate goli:

Br. 1: Puno ćete lepše spavati

Tayra Lucero for LittleThingsPostoji mnogo studija koje su dokazale da ako spavate u hladnijoj prostoriji, puno bolje spavate i budite se odmorniji. “Vaša telesna temperatura naglo opada kada zaspite, što je sasvim normalno. Tako da možete to da poremetite ako se previše ugrejete zato što ste obukli debelu spavaćicu ili pidžamu.” – Kaže doktorka Lisa Shives.

 

Nr. 2: Bolje ćete jesti

Tayra Lucero for LittleThingsPošto već bolje spavate bez viška odeće zbog koje se znojite i prevrćete se bespotrebno po krevetu, vaše telo će imati više vremena da se oporavi od aktivnosti i stresa koje ste imali tokom dana. Hormon stresa, kortizol se smanjuje kada spavate. Visok nivo kortizola u organizmu vas čini gladnijim i tera vas da jedete hranu sa više kalorija ili da uzmete nešto slatko posle večere.

 

Nr. 3: Vaš partner će biti oduševljen

Tayra Lucero for LittleThingsStavimo na stranu  činjenicu da bi “pristupačnost” bila mnogo veća kada bismo spavali bez odeće, ali osećaj je savršen kada se desi kontakt izmeću vas i vašeg partnera. Kada se delovi tela koji su obično pokriveni slojem odeće dodirnu dolazi do oslobađanja oksitoksina i osećate se lepo i želeli biste da se mazite. Tako da doktori tvrde da bi i seks bio puno više zadovoljavajuć, sa više uživanja.

Verujemo dotorima – probajte.

 

4. Budićete se puno lakše

Tayra Lucero for LittleThingsSamim tim što ste bolje spavali, vaš organizam se bolje odmorio, osećate se zdravije – još ako je bilo situacija iz našeg trećeg predloga osećaćete se kao preporođeni. Kome onda treba Joga i bespotrebno uvijanje – samo treba da legnete goli.

 

5. Možete smršati dok spavate goli

Tayra Lucero for LittleThingsE, doktori, sad ga preteraste! Ipak, naučnici su dokazali da ako spavate be odeće sagorevate više kalorija. Razlog za to je što naš organizam mora da potroši više energije na zagrevanje našeg tela – što opet ima smisla.

 

6. Vaša kosa će izgledati lepše

Tayra Lucero for LittleThingsOvaj razlog je sigurno favorit kod žena. Znoj je u svakom smislu odvratan, ali još je veći problem što vam može oštetiti kosu. So koja se nalazi u znoju može teško da ošteti vašu vlas i koren dlake. Tako da češće perete kosu i više oštetite kožu glave i sve to ide u krug. Dolazimo do logičnog zaključka: Što vam je prijatnije noću, manje se znojite – znači imaćete zdraviju kosu.

U tom slučaju, LEPO SPAVAJTE – naravno goli.

Izvor:Likemag.com

About emcoadmin

Check Also

screenshot_7

Ova žena nije mogla ustati iz kreveta zbog snažnog bola u zglobovima, sve dok nije počela uzimati OVO!

Svi stručnjaci su joj davali samo recepte za stotine anti-upalnih lijekova za liječenje simptoma, ali ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *